TrueTalk Logo

Dialoogprogramma Slavernijverleden

Na de komma

Het slavernijverleden heeft tot de dag van vandaag impact op veel mensen. Er is werk aan de winkel om het een plek te geven.

Verandering begint bij de dialoog. Door te luisteren naar de ander werken we samen naar een oplossing.

 

Onderzoek ‘Dialoogprogramma Slavernijverleden’
Afgelopen maanden heeft TrueTalk, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een bijdrage geleverd aan het Dialoogprogramma Slavernijverleden. We hebben onderzoek gedaan met twee vragen:
1. Hoe moet de regeling maatschappelijke initiatieven ingericht worden?
2. Hoe moet het Herdenkingscomité eruit komen te zien?

Het daaropvolgende rapport is op 22 april gepubliceerd en samen met een Kamerbrief naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees onze volledige rapportage hier. Of bekijk de Factsheet voor een samenvatting.

 

Een unieke participatieve aanpak
Ook dit onderzoek had de ontwerpeis: Iedereen mag meedoen. We hebben daarom een onderzoeksteam van betrokkenen samengesteld. Ook hebben we samengewerkt met betrokken organisaties in heel Nederland. Samen is het gelukt om in 3 maanden 270 mensen te spreken. De mensen hebben verschillende achtergronden, leeftijden en houdingen tot het onderwerp. Meer weten over de aanpak? Neem contact op met Bart of Rebecca via info@truetalk.nl.

 

Nieuwsbrief
Via nieuwsbrieven op de hoogte blijven wat er met de resultaten gebeurt? Aanmelden kan via PostbusProgrammaSlavernijverleden@minbzk.nl. Geef hierbij aan of je deze in het Nederlands, Engels, Papiamento of Papiamentu zou willen ontvangen.